Blockquote

neděle 4. října 2015

Domácí vegan sýr - výborný do těstovin nebo jako dip / Homemade vegan cheese - goes perfect with pasta or as dip


Veganský sýr je skvělá a zdravá rostlinná alternativa. Hodí se perfektně k těstovinám nebo jako dip.
No a protože se chystám na těstoviny, rozhodl jsem si vlastní sýr udělat.

Ingredience:

- brambory (4 ks)
- mrkev (1 ks)
- lahůdkové droždí (150 g)
- panenský olivový olej (5 polévkových lžiček)
- vývar (4 polévkové lžíce)
- česnek (1 stroužek)
- sůl (2 čajové lžíce)
- citrónová šťáva (z 1 citrónu)


Postup:

Brambory a mrkev si nakrájíme na malé kousky a vaříme v osolené vodě do změknutí (cca 15 minut).
Poté vodu slijeme s tím, že si necháme trochu na později (cca 4 polévkové lžíce).
Přidáme lahůdkové droždí, česnek (nastrouhaný), olivový olej, vývar, citrónovou šťávu a vše důkladně rozmixujeme.


Vegan cheese is great and healthy plantbased alternative. It goes perfectly with pasta or as a dip.
And because i gonna make pasta, i decided to make it on my own.

Ingredients:

- potatoes (4 pcs)
- carrot (1 piece)
- nutritional yeast ( 150 g)
- olive oil extra virgin ( 5 tbsp)
- broth (4 tbsp)
- garlic (1 clove)
- salt ( 2 tsp)
- lemon juice ( from 1 lemon)

Process:

Slice potatoes and carrot to small pieces and boil in salted water till until soft (cca 15 minutes).
Then pour off water, but keep a bit for later (cca 4 tbsp).
Add nutrition yeast, garlic (grated), olive oil, broth, lemon juice and blend everything until cheese is perfectly smooth.







2 komentáře: